Powered By Blogger

luni, 13 septembrie 2010

Doua lumi intr-o lume mai buna

Randunicile au venit. Zborul lor aproape frant. La orele 10.00 pe platoul din fata centrului Marina, din Curtea de Arges, se adunasera aproape treizeci de copii. Insotiti unii dintre ei de parinti. Copii au venit, cei mai multi, cu microbuzul Fundatiei. Pe de-o parte erau ei. Copiii speciali si parintii lor. Pe de alta parte, corpul profesoral si oamenii de la fundatie. Directorul, Costel Nicolae, subsemnatul...toata gasca. Doua lumi diferite. Revederea a fost placuta. Noua vedere, caci sunt si elevi noi, a fost...interesanta. Priviri date pe furis, ochi atintiti asupra unuia, a altuia....Vorbe multe, vorbe putine, vorbe despre ce-o sa fie. Vorbeam de doua lumi. Lumea lor, a copiilor speciali, lumea noastra, a celor care trebuie sa aiba grija de ei. Uniti totusi intr-o lume pe care toti ne-o dorim mai buna. Cea a educatiei, cea a invatarii nu doar a materiilor scolare ci si a unei scoli pregatitoare pentru viata. De azi incepe iar scoala, incep terapiile, incepe iar lupta pentru o lume mai buna.
Fiti alaturi de noi!

Prea mult, lumea s-a obisnuit sa spuna" handicapati". Asa este, copii acestia au handicap. Dar au si suflet, inima, sentimente. Au o viata. O viata pe care daca noi le facem doar putin loc, o pot trai fericiti alaturi de noi.
Si mai stiti ceva, mai mult ne costa sa-i tinem pe margine decat sa-i includem printre noi. Incluziunea sociala este o piatra grea pentru societatea romaneasca. Putini se incumeta sa incerce s-o ridice, s-o urneasca din loc. Unii reusesc. HAND-ROM face parte din aceasta mica lumea a celor care pot ridica pietre uriese. Nu este usor, dar cineva trebuie s-o faca. Am ales sa fim noi!
Multumim celor care au ales sa ne sprijine in acest demers.
Un mare "Multumesc" pentru Fundatia Vodafone. Sprijinul lor conteaza foarte mult. Multumim!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu